Mandel med skal 250g EKO

  • 79 kr
Dela
Leverantör: Finca Solmark

Vi inte bara använder Fina Solmarks ekologiska olivolja i våra produkter, vi har även utökat vårt sortiment med andra ätbara ting. Här deras ljuvliga mandel med skal.


Finca solmarks egna beskrivande text kring mandeln.

Våra mandlar växer på de 20 hektar odling vi har upp mot berget och där även många av våra bikupor står. Här har vi ett tusental mandelträd som står helt i torrläge (secano på spanska), precis som våra olivträd, och där de stått och vridit barken runt stammen i mer än 70 år.

I år är första året vi plockat en del av dem och jag är glad att nu kunna erbjuda ekologisk mandel med skal till en början. Vi plockar dem för hand när de är mogna och börjar ramla ur sina ytterskal.

Under hösten kommer en stor del av mandeln att bli till mandelmjöl också.

Vår ekologiska frukt är ekologisk på riktigt! Inga konstgjorda etylenbehandlingar för att snabba på mognaden av frukten på artificiell väg (”godkänt” inom ekologisk odling, men inget vi sysslar med). Vår frukt mognar på träden och plockas så nära sin perfekta mognadsgrad som möjligt. 

Jag hoppas verkligen att det märks, och att du uppskattar kvalitén på vår frukt. Vi lägger stor omsorg och mycket engagemang i vår produkt – för att kunna tillfredsställa även den mest kräsne gastronomen.

Namnet, Finca Solmark, är en hyllning till det östgötska lilla kvarteret Solmark i Vikingstad, där jag växte upp. Har du vägarna förbi södra Spanien är du varmt välkommen att besöka oss på gården och smaka på finca-livet, i en kombination av det bästa ur svensk och spansk filosofi.