Torra och skadade läppar och hudpartier

Tips för dig som söker efter en hudkräm, handkräm, lotion eller salva för extremt torr och flagnande hud.

Lider du av torr, flagnande hud? I så fall vet du hur frustrerande det kan vara att hitta en lösning som fungerar. Lyckligtvis finns det några enkla saker du kan göra för att lösa detta vanliga problem. Fortsätt läsa för att lära dig om 5 sätt att snabbt fixa torr, flagnande hud!

Torra händer, fötter, torrt ansikte, flagnande hud och hudsprickor kan orsakas av flera olika anledningar.

Yttre väderpåverkande orsaker som  sol, vind och temperaturskiftningar eller kontinuerlig användning av starka uttorkande tvålar, andra miljöfaktorer eller en obalans i huden. Alla dessa faktorer kan leda till att hudceller dör snabbare än nya skapas och att huden blir torrare och ger dig en skadad  yttre hud.


Har du torr och flagnande hud?

Oavsett som du som söker efter hudkräm, handkräm, lotion eller salva för extremt torr, eller torr hud, så är det för det första är det viktigt att hålla huden återfuktad och låta den ta emot fukt.  Byt ut dina "vanliga tvålar" och duschkrämer så mycket du kan mot en hantverkstvål, som tex HUMLE Skogsglänta. En handgjord tvål innehåller både ett naturligt glycerin som verkar återfuktande och en återfettning där en liten del oljor lämnas kvar som en skyddande hinna.


När huden redan är fuktig rekommenderar vi att du smörjer dig med en oljebaserad naturlig hudvårdsprodukt. 

Ekologisk, naturlig hudvård baserad på oljor kan användas över hela kroppen, men ofta har receptskaparen haft en tanke med val av oljor för hudområdets specifika behov.

"Vanliga" lotions och krämer som du köper i affären är oftast vattenbaserade, vilket kan göra huden än mer uttorkad om du ska ut direkt efter insmörjningen. Eftersom vi sysslar med endast oljor i vår naturliga hudvård, så rekommenderar vi dig därefter. Att använda oljebaserad hudvård ger dig full nytta för pengarna, du får dryg, välverkande hudvård som tas väl omhand av din kropp.


Har du flagnande, valkiga händer och fötter? Hälsprickor och torra armbågar?

Då ska du smörja in dig med HUMLE Rena Smörjan, det är en kraftig, men lättabsorberande salva som snabbt hjälper huden att återställa sig själv, oftast på ca 3-4 dagar. Salvan kan upplevas grynig, då den innehåller Mangosmör som är djupverkande, och samtidigt tycker om att gryna ihop sig med de sina. Denna handkräm, eller salva rättare sagt  innehåller ekologiska oljor av bla sheasmör, kokosolja, mangosmör, ricinolja, humleolja och bivax.


Söker du efter en ansiktskräm för torrt ansikte? Är det torrt runt ögonen?

Även här rekommenderar vi att använda en naturlig fast tvål, som tex HUMLE Lavendelblom. En milt återfuktande och återfettande tvål, därefter rekomenderar vi att du använder HUMLE Ansiktsolja till vardags, och när huden behöver sig en riktig kram, smörj in även ansiktet då med antingen HUMLE Rena smörjan eller HUMLE Bodybutter.


Får du eller ditt barn torra fnasiga läppar? Letar du alltid efter ditt läppbalsam? Har du använt lypsyl länge?

Då är det dags att börja använda det bästa ceratet för dina torra läppar, HUMLEs Bivaxcerat,  ett riktigt bra läppbalsam som ä helt naturligt och tilllverkad på enbart ekologiska oljor och bivax. Kakaosmör är huvudbasen i detta bästa ceratet, den ger en lång, mjuk och skön återfettning av läpparna. I ceratet finns även humleolja, innehållet i växten humle är i studier känd för att kunna påverka herpesviruset, samt främja snabb sårläkning. Så det skadar inte att smörja sig en extra gång ibland.


Sammanfattningsvis:

Har du torr, flagnande hud i ansiktet, torra händer och fötter och torrfläckar på armbågarna, använd en fast tvål, handtillverkad av ekologiska oljor och följ upp med naturlig hudvård som innehåller ekologiska oljor.