Rena Smörjan Lavendelblom- För riktigt torr hud, självsprickor och mot skavsår

  • 95 kr

Dela
Leverantör: HUMLE från Kalvsved

För riktigt yttorr hud som fjällar, kliar och spricker. Lider du av självsprickor, eller söker du efter en hudkräm eller bodylotion för extremt torra hudområden som tex armbågar, händer fingrar eller tom ansiktet och huden runt ögonen?  Söker du efter tips på hur du kan förebygga skavsår? Då ska du testa HUMLE Rena smörjan.

HUMLE Rena smörjan Lavendelblom

En extra skyddande och vårdande salva för rejäla utmaningar! 

  • Främst avsedd för riktigt torra och spruckna händer.  För dig som söker efter en handkräm som hjälper, men även för hudområden utsatta för skav vid rörelse och friktion.
  • Lider du av skavsår mellan låren, sk. lårskav? Slipp cykelbyxor, potatismjöl och lårband, använd istället HUMLE Rena Smörjan.
  • Söker du efter tips att förebygga skoskav som ger blåsor, under foten, vid hälen och tårna?  Genom att i förväg smörja in fötterna, låren eller andra utsatta hudområden med HUMLE Rena smörjan så förebygger du orsaken till skavsår. 

Skavsår uppstår ofta av en friktion mellan hud eller tyg i kombination med fukt och värme. Genom att smörja sig förebyggande med salvan Rena smörjan så sker friktionen istället utanpå hudlagret, och skyddar dig från röda, ömma och svidande skavsår och smärtsamma bl

Rena Smörjan är mycket dryg och sugs in snabbt och lätt i huden och lämnar en torr känsla efter sig, så länge inte tar för mycket! Finns även med doft av fruktig Apelsin, en somrig Skogsglänta, kryddig Ros-Marie och Naturell.


Flera goda egenskaper:

Har visat sig dämpa klåda efter getingstick, insektsbett, svidknott, myggbett, knottbett. Smörj snabbt in efter bett.


INNEHÅLL Rena Smörjan Lavendelblom

· Ekologiskt sheasmör

· Ekologisk ricinolja

· Ekologisk doftfri kokosolja

· Svenskt ekologiskt bivax

· Naturligt E-vitamin

· Ekologisk Humleolja från Kalvsved

· Ekologisk eterisk olja lavendel


PASSAR

Alla hudtyper och hudområden. Används med fördel på nariga, spruckna hudområden. Väldigt dryg!


ANVÄNDNING

En mindre mängd arbetas in i huden. Passar extra bra för spruckna, torra och nariga händer, fötter och andra väderutsatta områden.

Bör ej förvaras över +23 grader

Låt oss berätta mer omHUMLE Rena smörjan Lavendelblom:

Med Lavendelns fantastiska egenskaper, som lenheten i huden, den lugnade och avslappnande effekten på både kropp och sinne, vet vi inte om vi kan göra en bättre produkt.

Rena smörjan lavendel innehåller Sheasmör som är en produkt som har funnits så länge att Cleopatra påstås ha använt sig av den.

Sheasmör är ett naturligt fettextrakt som kommer från nötterna på sheanötsträdet. Det innehåller höga halter av vitamin A & E och fettsyror som gör smöret bra för uppmjukning av huden. I rumstemperatur är sheasmör fast, men som andra typer av smör smälter det vid kroppstemperatur och absorberas därmed enkelt av huden. Sheasmöret är ett fast fett, segt, klibbigt och ibland grynigt. Grynigheten försvinner när fettet smälts, men kan komma tillbaka när det stelnar. Sheasmör är helt naturligt och i vårt fall även ekologiskt. 

Rena smörjan innehåller fler goa produkter som kokosolja som med sin höga koncentration av mättade fettsyror, som i sin tur enkelt förklarat ger ett visst skydd mot bakterier. Mangosmör som verkar skyddande och mjukgörande, passar utmärkt vid hudsprickor och bristningar. 

Ricinolja som är laddad med antioxidanter som främjar förebyggande av att celler skadas. Bivax som verkar fuktbevarande, mjukgörande med en skön känsla för huden genom sin lugnande och inflammatoriska verkan. Och vem vill inte stötta pollineringen av vår fantastiska natur. 

Sist inte mest, men kanske störst så innehåller denna härliga produkt vår fantastiska HUMLE! Humlen är en mångsidig planta, som i århundraden använts som medicinväxt. Man har alltid vetat att den kan hjälpa vid sömnproblem. "En studie från 2019 fann att humleextrakt hade antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper vid akne och hudinflammationer" Om du nu råkar bli mer nyfiken… Så finns det så mycket mer att läsa om Humle och våra produkter på här på hemsidan. 


(INCI) Ingredienser: Sheasmör (Butyrospermum parkii butter)* kokosolja (Cocos nucifera oil)ricinolja, (Ricinus communis seed oil)*, olivolja (oleum olivae)* bivax (cera flava) humleolja (Humulus Lupulus)* E-vitamin (Tocopherol)*, äkta eteriska oljor: lavendel (lavandula angustifolia oil)*, (D-limonen, Linaool)* *=eko