Kliande mjäll i hårbotten? -Mjällkombo

  • 408 kr
  • 389 kr

Dela
Leverantör: HUMLE

Mjäll och klåda i hårbotten? Orsaker kan vara virusutslag, insektsbett, torr hud, bakterieinfektion och stress...


De vanliga orsakerna som anges är att man torkar ut huden vid tvätt med tvål och vatten, det är sant, OM man använder de "vanliga tvålarna" som är syntetiskt framställda. Använder man däremot en hantverkstvål så både återfettar och återfuktas huden av tvålen. detta då det vid tillverkningen bildas ett naturligt glycerin, som binder fukt till översta hudlagret, samt att vi tillsatt lite mer oljor än vad som kan förtvålas.

Andra orsaker som anges är virusutslag, insektsbett, torr hud, bakterieinfektion, stress. 

Har du klåda som har sin grund i svampinfektioner?  Då väljer du förrutom vår HUMLE tvål att tvätta dig med, även sorten Trevlig teatree, där har vi spetsat till tvålen med både humleolja och tea treeolja. När du tvättar hårbotten, massera upp lödder och skölj direkt efter, upprepa två gånger. Flera av oljorna har naturligt svamphämmande och antibakteriella egenskaper. 

Är huden skadad, sönderkliad, biten av insekter eller flagnar och är torr?

Följ upp med en salva Rena Smörjan eller ett body butter.

För händer och fötter rekommenderar vi att du köper HUMLE Rena Smörjan Lavendelblom, är det mer generellt över hela kroppen så föreslår vi att du väljer vår HUMLE Bodybutter Lavendelblom.

Du väljer lätt i menyn vilken salva du vill ha till tvålen.

Kli-kombon innehåller:

  • HUMLE tvål Trevlig Tea tree 1 hg
  • HUMLE Rena Smörjan lavendelblom 60 ml

Eller:

  • HUMLE tvål Trevlig Tea tree 1 hg
  • HUMLE Body butter lavendelblom 60 ml

Lycka till, det kan iallafall inte bli sämre! 👍


En trevlig  tvål med både humle och Tea Tree olja!

De som känner till Tea Tree känner även till den distinkta doften, och att den är ett måste i var mans husapotek. En universalolja, nu i parskap med en annan universalolja av Humle. Kaka på kaka, och bra blir det! 

Tea treeoljan är känd för sina unika egenskaper såväl som sin friska eukalyptusliknande doft.  Vi föreslår att du använder denna när du har hud eller hårbotten som kliar, ömmar eller är drabbad av tex svamp.

Utseendet på asken kan skilja något från bilden här på sidan.


Denna tvål rekommenderar vi både till människor och till djur med klåda . I båda fallen föreslår vi att håret/pälsen tvålas in och sköljs av två gånger direkt efter varandra.

Produkten är därmed registrerad för bruk både för människor och för djur.

INCI: Sodium Oleum olivae, Sodium Cocos nucifera, Sodium Brassica napus, Humulus Lupulus samt Melaleuca Alternafolia Leaf Oil.HUMLE Rena smörjan Lavendelblom

En extra skyddande och vårdande salva för rejäla utmaningar! Främst avsedd för riktigt torra och nariga händer. I ett behändigt format är den lätt att ta med i fickan. 

Den är mycket dryg och sugs in snabbt och lätt i huden och lämnar en torr känsla efter sig, sålänge du  inte tar för mycket! Finns även med doft av fruktig apelsin och cederträ.

Note: Sheasmör och Mangosmör innehåller olika fetthalt. I nedkylningsfasen hinner inte de olika fettmolekylerna "få fatt" i varandra, utan stelnar separerade. Det är detta som kan upplevas som gryn i salvan. En helt naturlig, kemisk reaktion och ack så välgörande.

Flera goda egenskaper:

Bra förebyggande salva för sk. löparfötter som lätt drabbas av skavsår och skoskav vid löpturer. Förebygg med regelbunden insmörjning.

Har visat sig dämpa klåda efter getingstick, insektsbett, svidknott, myggbett, knottbett. Smörj snabbt in efter bett.


Låt oss berätta mer om vår nyhet HUMLE Rena smörjan Lavendelblom:

Med Lavendelns fantastiska egenskaper, som lenheten i huden, den lugnade och avslappnande effekten på både kropp och sinne, vet vi inte om vi kan göra en bättre produkt.

Rena smörjan lavendel innehåller Sheasmör som är en produkt som har funnits så länge att Cleopatra påstås ha använt sig av den.

Sheasmör är ett naturligt fettextrakt som kommer från nötterna på sheanötsträdet. Det innehåller höga halter av vitamin A & E och fettsyror som gör smöret bra för uppmjukning av huden. I rumstemperatur är sheasmör fast, men som andra typer av smör smälter det vid kroppstemperatur och absorberas därmed enkelt av huden. Sheasmöret är ett fast fett, segt, klibbigt och ibland grynigt. Grynigheten försvinner när fettet smälts, men kan komma tillbaka när det stelnar. Sheasmör är helt naturligt och i vårt fall även ekologiskt. 

Rena smörjan innehåller fler goa produkter som kokosolja som med sin höga koncentration av mättade fettsyror, som i sin tur enkelt förklarat ger ett visst skydd mot bakterier. Mangosmör som verkar skyddande och mjukgörande, passar utmärkt vid hudsprickor och bristningar. 

Ricinolja som är laddad med antioxidanter som främjar förebyggande av att celler skadas. Bivax som verkar fuktbevarande, mjukgörande med en skön känsla för huden genom sin lugnande och inflammatoriska verkan. Och vem vill inte stötta pollineringen av vår fantastiska natur. 

Sist inte mest, men kanske störst så innehåller denna härliga produkt vår fantastiska HUMLE! Humlen är en mångsidig planta, som i århundraden använts som medicinväxt. Man har alltid vetat att den kan hjälpa vid sömnproblem. "En studie från 2019 fann att humleextrakt hade antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper vid akne och hudinflammationer" Om du nu råkar bli mer nyfiken… Så finns det så mycket mer att läsa om Humle och våra produkter på här på hemsidan. 


(INCI) Ingredienser: Sheasmör, (Butyrospermum parkii butter) kokosolja (Cocos nucifera oil)mangosmör, (Mangifera indica), ricinolja, (Ricinus communis seed oil) E-vitamin (Tocopherol), äkta eteriska oljor och humleolja (Humulus Lupulus)


En vårdande body balm för hela kroppen som både mjukgör och skyddar normal, torr och känslig hy. Den ger din hud en naturlig lyster, mjuk känsla, näringsrik återhämtning och återfuktning.

En skön balm som after sun, när solsvedan och solbrännan varit framme. Lavendeln har en lugnande skön effekt.


HUMLE Body Butter innehåller till 98% vispad, kallpressad ekologiskt Sheasmör, mandelolja och kokosolja. De övriga procenten står E-vitamin, eteriska oljor och humleolja för.  Den här är en fluffigt, handvispad butter med doft av Lavendel, som verkar lugnande och hudfrämjande, doften känns inte påträngande, utan bara härligt lugnande.Vi har hittat en leverantör med en superfräsch lavendeldoft, den känns nästan krispig!

Den är mycket dryg och tillskillnad från vanliga lotions så känns den inte kladdig mot kläder och lakan. Den ger en första lenhet, men det är dagen efter man känner den verkliga skillnaden! 


INNEHÅLL

· Ekologiskt Sheasmör

· Ekologisk mandelolja

· Ekologisk doftfri kokosolja

· Naturligt E-vitamin

· Ekologisk Humleolja från Kalvsved

· Ekologiska eteriska oljor


PASSAR

Alla hudtyper och hudområden. Används med fördel på nariga, spruckna hudområden. Men kan även användas för hela kroppen efter en dusch för att ge huden extra stöd i att bibehålla sin naturliga balans.


FÖRVARING

Bör förvaras svalt.


ANVÄNDNING

Applicera efter tycke och behov. Passar hela kroppen och kan även kramas i topparna i håret för lite extra skjuts


INGREDIENSER (INCI) Sheasmör (Butyrospermum parkii butter), mandelolja (Prunus amygdalus sativa kernel oil), kokosolja (Cocos nucifera) humleolja (Humulus Lupulus)  Naturlig E-vitamin (Tocopherol) samt eteriska oljor.