HUMLE - Raska tassar

  • 198 kr
Dela

Från gården Ydre i Kalvsved kommer den finaste humleoljan, direkt från den egna KRAVmärkta odlingen. Den har hittills använts för fantastiskt välverkande hudvård för människor, tack vare att våra kunder efterfrågat vårdande och läkande produkter till sina djur så kan vi nu stolta presentera vår tassalva -” HUMLE Raska Tassar”.

Vanligt förekommande problem med tassar är att trampdynorna har förhårdnader eller spricker, att huden blir missfärgad och svampig mellan tårna och trampdynorna samt att huden har variga sår och blåser.  Generella orsaker är slitage, jäst, svamp, nedsatt immunförsvar och bakterier.

Vi har i framtagningen av recept fokuserat på att de olika oljorna och vaxen ska ha en lätt och rengörande effekt, samtidigt som de bildar ett skyddande lager som skapar en ogästvänlig miljö för jäst och svamp.  Utöver att varje olja i sig har specifika vårdande egenskaper har vi även tillsatt eteriska oljor kända för sina svamp, bakterie och jästhämmande egenskaper. 

Kronan på verket är vår egna humleolja .


Humlen används traditionellt som en ingrediens i öl, detta då den har egenskaper mot svamp, bakterier och virus, samtidigt som den har väldigt höga nivåer av antioxidanter. Användning:

Raska tassar är en väldigt dryg salva, då den är helt utan vatten i sitt recept. 

Smörj in tassar och hudområden efter behov. Vanligtvis märks en klar förbättring inom fyra dagars användning*. (* Detta kan vi såklart inte garantera, beroende på situation och hund, men det är vad vi själva har märkt av i våra tester)

Hundar som gärna slickar sina tassar efter insmörjning rekommenderar vi en tillfällig strumpa eller tratt över tassen så att salvan får verka i fred en stund.

För djur, därmed registrerad i produktregistret, kemi.se.