Apelsin 4 kg EKO

  • 199 kr

Ligger och mognar, kommer in snart igen.

Dela

Köp din frukt från Finca Solmark, spara pengar på frakten och hämta ut hos oss på Kisavägen 8  i Österbymo vid fasta utlämningstider. 

Beställningsperioder: Se kategorin FRUKT för aktuella tider för beställning och hämtning.

Beskrivning av produkten från Finca solmark

Ekologisk apelsin från Málaga

Lådan innehåller 4kg ekologisk apelsin av absolut högsta kvalité. Höstens första sort är Navelina, en bordsapelsin som är kraftig i smaken och väldigt god tycker vi.

I Spanien skiljer man på bordsapelsiner och juiceapelsiner. Denna sort är optimal att skala och äta. För att göra juice så föredrar vi lite senare sorter – Salustianas t ex.


Jag älskar Medelhavet – livsfilosofin, råvarorna och maten. För några år sedan bestämde jag mig för flytta ner till Spanien för att göra hälsosam och ekologisk olivolja på min alldeles egna gård, eller finca som det heter på spanska.

Det var inte ett svårt beslut att även börja odla avokado och en hel del annat. Faktum är att vi har över 200 olika sorters fruktträd, många i rent experimentsyfte.

Det är därför ett stort nöje att kunna erbjuda en låda med säsongens absolut bästa apelsiner!! Lådan innehåller 4kg apelsiner av absolut högsta kvalité. Apelsin är en av de frukter som i konventionell odling innehåller mest rester av skadliga kemikalier och som alltid bör ätas ekologiska.


Vår ekologiska frukt är ekologisk på riktigt! Inga konstgjorda etylenbehandlingar för att snabba på mognaden av frukten på artificiell väg (”godkänt” inom ekologisk odling, men inget vi sysslar med). Vår frukt mognar på träden och plockas så nära sin perfekta mognadsgrad som möjligt. Sen tar det ungefär en vecka hem till ditt köksbord. Bra va?!

Eftersom vi gillar att göra saker lite extra bra så har vi valt att utveckla en variant av den gamla klassiska banankartongen, en riktigt rejäl låda som fraktar frukten varsamt och utan stötar som lätt sker i enklare förpackningar. Vi förpackar frukten i rejält med träull och allting sker helt för hand. Kartongen kan sedan med fördel återanvändas för att förvara saker i, eller varför inte som en låda för katten?

Jag hoppas verkligen att det märks, och att du uppskattar kvalitén på vår frukt. Vi lägger stor omsorg och mycket engagemang i vår produkt – för att kunna tillfredsställa även den mest kräsne gastronomen. 

Namnet, Finca Solmark, är en hyllning till det östgötska lilla kvarteret Solmark i Vikingstad, där jag växte upp. Har du vägarna förbi södra Spanien är du varmt välkommen att besöka oss på gården och smaka på finca-livet, i en kombination av det bästa ur svensk och spansk filosofi.