Humletvål Naturell- Doftfri tvål för känslig, reaktiv och torr hud.

  • 110 kr

Dela
Leverantör: HUMLE från Kalvsved

Humletvål Naturell -En tvål för rengöring av ansikte, kropp och som schampotvål utan parfym och tillsatt doft. En bra parfymfri tvål för känslig, reaktiv och torr hud. Följ gärna upp med vår ansiktsolja naturell, som är en ljuvlig olja istället för ansiktskräm vid känslig hy.

Tvålen är kokt på ekologisk olivolja, kokosolja och svensk kallpressad rapsolja. I förtvålningsprocessen har naturligt glycerin bildats, och olja av gårdens egna humle bidrar  med sina goda egenskaper. Den kommer i en papperspåse alt ask av kartong, om du väljer att köpa till det.

Tvålen har en färskvikt på ca 1 hg,  eller 0,6 hg. något som sedan varierar efter tvålens mognadsgrad och dess tillskärning.

Den här tvålen har utöver att användas som hand, ansikte och kroppstvål blivit otroligt populär att använda som schampotvål, då den håller hårbotten i balans, samtidigt som den mjukgör och återfettar. Det är alltså inte att som att tvätta sig  med en hårdtvål från mataffären.

Ska du använda den till hårbotten på dig eller ditt djur rekommenderar vi att du jobbar upp ett lödder med tvålen i skalpen, sköljer ur direkt, och upprepar sedan en gång till. Följ inte upp med ett konventionellt balsam eller inpackning. Utan använd hellre en naturlig olja i topparna om du känner du behöver. Det kan ta några tvättomgångar för håret att ställa om från konventionella produkters utarmning av hårbottens naturliga funktion.

Lär gärna på om "surskölj", som ibland behövs för att hjälpa håret med att hålla sitt rätta ph-värde.