HUMLE Holy horses- Salvan för hästar med känslig hud

  • 555 kr

Dela
Leverantör: HUMLE

Mugg, rasp och regnskållor samt sadelknutor och andra hudproblem hos häst, kommer ofta från ett känsligt mag- tarmsystem samt känslig hud.

HUMLE Holy horses

Vi har gjort ett gediget researcharbete och blandat den med våra erfarenheter av våra tidigare produkter och vår humleolja. Resultatet är en salva utöver det vanliga!

HUMLE Holy horses är en salva som kan användas förebyggande för att stötta huden mot de flesta hudproblem.  Många har märkt att salvan även kan vara lokalt klådstillande. I dessa årstider lider många hästar och hästägare av mugg, dermatit, karledsinflammation, samma sak med flera namn. Under årets slaskiga månader kan hästens hud brytas ner av konstant fukt och små sår. Bakterier och jästsvampstammar  trivs i denna fuktiga, såriga miljö och skapar inflammationer och krustor i karlederna, eller i form av regnskållor  i hyn. Holy Horses håller huden återfettad och återfuktad med en hinna av bivax som håller lite av fukten på avstånd.


Användning:

Vi tror att du som hästägare är van vid att ta egna beslut kring din hästs behov, därför är inte instruktionerna för användning specifik, utan endast generell.

Se till att hudområdet som ska behandlas är rent, det får gärna vara lite fuktigt så går det lättare för salvan att absorberas. Behandla problemområdet 1-2 ggr per dag under ca en veckas tid. Skillnad bör märkas efter ca 3-4 dagar. När du upplever problemet vara under kontroll, smörj  regelbundet in i underhållande syfte (1-2 gg/v).

Innehåller 120 ml ekologiskt sheasmör, ricinolja, olivolja, svenskt bivax, humleolja, eteriska oljor och E- vitamin.


Djurägaransvar

Du som djurägare har alltid ett ansvar för din pälskling, vare sig det gäller mat, schampo, salvor, rutiner, motion osv. Du gör val hela tiden kring vad du anser vara bäst för ditt djur.

Detsamma gäller användande av våra produkter. Vi tror att gemene djurägare gör det bästa de kan för sin hund, och väljer veterinärvård när så krävs, och naturliga salvor och droppar när så passar. Vi rekommenderar ingen att avstå från veterinärvård när behov av detta finns.

Karens tävling

Våra helt naturliga produkter kan ha naturlig påverkan på hästen. Vi ser inte att innehållet skulle kunna klassas som något enligt listorna för vad som ger karenstid. Men better safe then sorry,  så ska du tävla, rekommenderar vi dig att inte använda våra produkter 96 timmar före start.

Storlek: 

120 ml

Innehåller

Ekologiska vegetabiliska oljor och fetter, humleolja samt bivax.