HUMLE  från Kalvsved

I Ydre odlar vi humlen som vi använder i våra hudvårdsprodukter. Tillverkade för hand i en gammal skolbyggnad från början av 1900 -talet i byn Österbymo. Humlen är en kraftfull växt som varje sommar växer och klättrar från 0 till 8 meter rakt upp i vårat klättersystem. Varje höst skördar vi kottarna som vi gör oljeutdrag av och har i vår handtillverkade hudvård. 

I våra produkter använder vi utöver humleoljan enbart de finaste växtoljor, alla av högsta kvalitet och med ekologisk certifiering. 


HUMLEs historia

På gränsen mellan Östergötland och det Småländska höglandet ligger byn Kalvsved, där bor och verkar familjen Forsell/ Helmin. Vi består av Elina Forsell och Tobias Helmin som driver företaget. Det sista året har vi vuxit oss ur både drängstugan på gården och lokalen efter det. Och nu huserar vi tillsammans med fantastiska medarbetare i en underbar gammal skola från 1920 talet i Österbymo.
Humlen är en gammal medicinalväxt nära besläktad både med hampan och nässlan. Körtlarna innehåller över 600 aktiva ämnen som bla har antibakteriella egenskaper, verkar bra mot svamp, tar virus, innehåller östrogenliknande hormon samt är väldigt rik på antioxidanter och terpener. Studier visar på dess lugnande egenskaper vid neuropsykiatriska symptom såväl som hämmandet av vissa cancertyper. Oljor utvunna ur växter, frön och nötter är väl kända för sina hudvårdande egenskaper, väl sammansatta i en salva ger de en välgörande fukt och fettgiva till huden.

Vi säljer våra produkter på www.kalvsved.se och tar även emot kunder i vår butik i Österbymo. Där kan ni även njuta av god fika i cafét eller handla utvald inredning och en väl- sorterad second hand affär. Vi tar även emot gruppbesök med guidad tur.