Lokalt tillverkat​​​​

Vi tillverkar våra produkter för hand i YDRE, södra Östergötland med humleolja från vår egna ekologiska humleodling på vår gård Kalvsved Södergård. 

Alla moment hela vägen fram från att rensa ogräs i humleodlingen till att till slut sätta etiketten på flaskan, kartongen eller glasburken hanteras för hand.

Våra råvaror:

Våra tvålar, oljor, salvor och bodybutters innehåller 100% växtbaserade oljor, alla av högsta kvalitet med ekologisk certifiering och spårbarhet ända till producenten som odlar växten oljan utvinns ur. Det enda som inte är helt vegetabiliskt är produkterna som innehåller bivax, som är köpt direkt från Bigårdar i Sverige utan mellanhänder.


Vi har valt att producera helt oljebaserade produkter, detta gör att vi får väldigt dryga produkter. Dvs 100% produkter med ursprung från växtriket.

 I och med att vi inte har vattenbaserade produkter så behöver vi inte tillsätta konserveringsmedel. 

Vi behöver därmed heller inte tillsätta ämnen som är vanligt förekommande i vattenbaserade produkter. Vi har valt att använda oss av ekologiska eteriska oljor för doftsättning, och för att vi även tror att dessa bär med sig fler härliga egenskaper än bara doft. Det gör att vi har valt bort att använda syntetiskt framtagna doftoljor.

Vad som skiljer oss främst från andra som tillverkar ekologisk hudvård är att vi tillsätter humleolja som vi utvinner från vår egna kravmärkta humleodling. Humle är en spännande växt som man kan prata mycket om, mer om den finns att läsa här https://www.butik.kalvsved.se/sidor/om-humle, och här: https://www.butik.kalvsved.se/sidor/publicerade-studier-kring-humlens-egenskaper

Vi säljer produkter för:

  • Människa
  • Hund
  • Häst
Handla via enkelt via www.humleretail.se 


Skicka e-post till [email protected] för återförsäljarfrågor eller hör av er till  +460739845460