Färskpressad Apelsinjuice 3 liter EKO

  • 169 kr
Dela

Köp din frukt från Finca Solmark, spara pengar på frakten och hämta ut hos oss på Kisavägen 8  i Österbymo vid fasta utlämningstider. 

Beställningsperioder: Se kategorin FRUKT för aktuella tider för beställning och hämtning.

Beskrivning av produkten från Finca solmark


Färskpressad Apelsinjuice 3 liter EKO

Färskpressad Apelsinjuice 3 liter EKO

Finca Solmarks Färskpressade Ekologiska Apelsinjuice är gjord till 100% på de absolut bästa ekologiska apelsinerna av sorten salustianas och helt utan fruktkött.

Apelsinjuice

Finca Solmarks Färskpressade Ekologiska Apelsinjuice är gjord till 100% på de absolut bästa ekologiska apelsinerna av sorten salustianas.

Frukten har pressats till juice av våra vänner på Värmdö Musteri och är lätt pastöriserad, vilket innebär att den har värmts upp en kort stund och inte särskilt varmt, för att inte tappa en massa nyttigheter, men nog för att juicen ska klara av att förvaras i sex månader i oöppnad förpackning.

Juicen finns i 3-liters bag-in-box, som sedan går att återvinna (plasten för sig och kartongen för sig).

Ingredienser: Apelsinjuice. Utan fruktkött. Ej från koncentrat. Omskakas.
Näringsvärde per 100ml:
Energi 130 kJ/31 kcal
Fett                            0 g
varav mättat fett     0 g
Kolhydrater               7,1 g
varav sockerarter   7 g
Protein                      0,6 g
Salt                           0 g
Förvaring: Rumstemperatur. Öppen förpackning förvaras i kylskåp och bör konsumeras inom tre veckor.
Lätt pastöriserad juice uteslutande från Finca Solmarks ekologiska apelsiner. Innehåller 3 liter apelsinjuice.
Ytterförpackning sorteras som papper. Innerförpackning sorteras som plast.

Jag älskar Medelhavet – livsfilosofin, råvarorna och maten. För några år sedan bestämde jag mig för flytta ner till Spanien för att göra hälsosam och ekologisk olivolja på min alldeles egna gård, eller finca som det heter på spanska.

Det var inte ett svårt beslut att även börja odla avokado och en hel del annat. Faktum är att vi har över 200 olika sorters fruktträd, många i rent experimentsyfte.


Vår ekologiska frukt är ekologisk på riktigt! Inga konstgjorda etylenbehandlingar för att snabba på mognaden av frukten på artificiell väg (”godkänt” inom ekologisk odling, men inget vi sysslar med). Vår frukt mognar på träden och plockas så nära sin perfekta mognadsgrad som möjligt. Sen tar det ungefär en vecka hem till ditt köksbord. Bra va?!

Eftersom vi gillar att göra saker lite extra bra så har vi valt att utveckla en variant av den gamla klassiska banankartongen, en riktigt rejäl låda som fraktar frukten varsamt och utan stötar som lätt sker i enklare förpackningar. Vi förpackar frukten i rejält med träull och allting sker helt för hand. Kartongen kan sedan med fördel återanvändas för att förvara saker i, eller varför inte som en låda för katten?

Jag hoppas verkligen att det märks, och att du uppskattar kvalitén på vår frukt. Vi lägger stor omsorg och mycket engagemang i vår produkt – för att kunna tillfredsställa även den mest kräsne gastronomen. 

Namnet, Finca Solmark, är en hyllning till det östgötska lilla kvarteret Solmark i Vikingstad, där jag växte upp. Har du vägarna förbi södra Spanien är du varmt välkommen att besöka oss på gården och smaka på finca-livet, i en kombination av det bästa ur svensk och spansk filosofi.