Sorachi Ace

  • 175 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.  Det kan vara så att vi är på gång med nya in i webshopslagret, så skicka gärna ett email om du  vill bli kontaktad när det finns igen!

Dela
Leverantör: Kalvsved Humle

Sorachi Ace 

Sorachi Ace är antagligen mest känd i  Brooklyn Brewing Company’s Saison. Det är en japansk sort, skapad av Dr. Yoshitada Mori, medans han arbetade för Sapporo Breweries. Tyvärr blev inte resultatet exakt vad de hoppats på, och odling av sorten låg nere i några år.

Sorachi Ace  har en skev kombination av karaktärer, som gör den spännande att använda vid bryggning. Toner av citronskal, lemon curd, och citrongräs ger den en kraftig citruskropp. Vid sidan av citronen lämnar de flesta växterna en karaktär, ofta beskriven som dill, men den kan också påminna som kryddiga element som koriander, te och/eller spearmint. Bakgrundskaraktären har en träig cedarnot. En ren Bitterhet.


  • Växtkraft — Mindre växt med finare växtdelar
  • Skörd — Ok till bra
  • Mognad— Mitten till sen säsong
  • Resistant mot — Downy Mildew, Powdery Mildew, Wilt, och Botrytis 

Läs gärna på om sorten, då den har lite knepiga aromer, tex. på engelska här: https://learn.kegerator.com/sorachi-ace-hops/


Vi tar emot din beställning och lägger den i kö, när våren sedan behagas komma och våra moderplantor börjar växa kan vi starta med uppdrivningen av sticklingarna. Baserat på tidigare års växtsäsong planerar vi leverans av de rotade sticklingarna under maj/juni.  Vi har en begränsning för hur många plantor vi kan driva upp för en första leverans i maj/juni. 

Humle kan växa i varierande jordar, men trivs bäst i väldrenerade, djupa sandiga jordar med ett PH värde runt 6.5

För att blomma och producera bra skördar vill humlen ha långa dagar och korta nätter under växtsäsongen, de kräver även vintertemperaturer under +4 C  under en till två månader. Humlen behöver tillföras vatten och extra näring för att säkra god tillväxt och full utveckling av de kemiska komponenterna i lupulinet.

Humlen vill klättra, hjälp därför 3-6 skott att klättra upp medsols för tex ett sisalgarn så att det når en höjd på helst minst 7 meter. De amerikanska sorterna rekommenderas att ha ett plantavstånd runt metern och ett radavstånd på ca 4 meter för bästa möjliga microklimat (Om man odlar lite fler).

Se gärna till att inte humlen utsätts för direkta kraftiga vindar, utan att det finns lite lä-möjligheter för att få vinden att "lyfta". Genom att skapa ett trevligt boenderesidens för insekter med hjälp av tex gamla vedhögar, insektshotell, halmbon etc så kan du få hjälp av insekter att äta upp skadedjur för humlen.


Tettnager

På väg in

Crystal

På väg in

Centennial

På väg in

Cascade

På väg in

Willamette

På väg in

Chinook

På väg in

Mt. Hood

På väg in