Mt. Hood

  • 165 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.  Det kan vara så att vi är på gång med nya in i webshopslagret, så skicka gärna ett email om du  vill bli kontaktad när det finns igen!

Dela
Leverantör: Kalvsved Humle

"Honungsliknande"


Mt. Hood liknar Hersburker och Hallertaur. Det ger en ren medelintensitet med en ljus sötma som ofta beskrivs som honungsliknande. Milda växtbaserade noter (fänkål, dragon) tillsammans med blommiga element kan också märkas.  


  • Växtktaft — Måttligt kraftig
  • Kottar— Måttligt kompakta
  • Mognad —Tidig till medeltidig
  • Känslig för — Verticillium Wilt.
  • Resistent mot — måttligt resistent mot Mjöldagg

Vi tar emot din beställning och lägger den i kö, när våren sedan behagas komma och våra moderplantor börjar växa kan vi starta med uppdrivningen av sticklingarna. Baserat på tidigare års växtsäsong planerar vi leverans av de rotade sticklingarna under maj/juni.  Vi har en begränsning för hur många plantor vi kan driva upp för en första leverans i maj/juni. 


Humle kan växa i varierande jordar, men trivs bäst i väldrenerade, djupa sandiga jordar med ett PH värde runt 6.5

För att blomma och producera bra skördar vill humlen ha långa dagar och korta nätter under växtsäsongen, de kräver även vintertemperaturer under +4 C  under en till två månader. Humlen behöver tillföras vatten och extra näring för att säkra god tillväxt och full utveckling av de kemiska komponenterna i lupulinet.

Humlen vill klättra, hjälp därför 3-6 skott att klättra upp medsols för tex ett sisalgarn så att det når en höjd på helst minst 7 meter. De amerikanska sorterna rekommenderas att ha ett plantavstånd runt metern och ett radavstånd på ca 4 meter för bästa möjliga microklimat (Om man odlar lite fler).

Se gärna till att inte humlen utsätts för direkta kraftiga vindar, utan att det finns lite lä-möjligheter för att få vinden att "lyfta". Genom att skapa ett trevligt boenderesidens för insekter med hjälp av tex gamla vedhögar, insektshotell, halmbon etc så kan du få hjälp av insekter att äta upp skadedjur för humlen.


Tettnager

På väg in

Centennial

På väg in

Cascade

På väg in

Crystal

På väg in

Willamette

På väg in

Chinook

På väg in

Sorachi Ace

På väg in