Humleplantor


Stängt för nya beställningar.


Under våren förbereder vi årets utökning av vår odling med att ta sticklingar som vi rotar om. Vi kan driva upp extra åt de som önskar köpa.  Sticklingarna kommer i små svampiga kuber. De levereras när rötterna satt sig i kuben, vilket gör dem lättare att skicka med posten. Storleken är ca 3*4 cm stycket. Bara så vi klart för oss med förväntningarna ;)

Vi har en begränsad kapacitet att driva upp plantorna, därför önskar vi att de som är intresserade lägger beställning och betalar här i butiken när vi nu öppnar upp för försäljning. Vi stänger möjligheten att beställa när vi nått en viss nivå. 

Pga av sen vår och sen tillväxt så är leveranserna försenade, och ni som köpare kommer få email skickat till er före vi skickar ut plantan så vi säkerställer att ni är hemma.
Vid beställning av flera sorter från de med begränsad upplaga kan leveransen bli senare då vi kan behöva "vänta in" sticklingarna, alternativ kan de dellevereras, men med påverkan av fraktkostnaden.


Plantera humle

Humle kan växa i varierande jordar, men trivs bäst i väldrenerade, djupa sandiga jordar med ett PH värde runt 6.5

För att blomma och producera bra skördar vill humlen ha långa dagar och korta nätter under växtsäsongen, de kräver även vintertemperaturer under +4 C  under en till två månader. Humlen behöver tillföras vatten och extra näring för att säkra god tillväxt och full utveckling av de kemiska komponenterna i lupulinet.

Humlen vill klättra, hjälp därför 3-6 skott att klättra upp medsols för tex ett sisalgarn så att det når en höjd på helst minst 7 meter. De amerikanska sorterna rekommenderas att ha ett plantavstånd runt metern och ett radavstånd på ca 4 meter för bästa möjliga microklimat (Om man odlar lite fler).

Se gärna till att inte humlen utsätts för direkta kraftiga vindar, utan att det finns lite lä-möjligheter för att få vinden att "lyfta". Genom att skapa ett trevligt boenderesidens för insekter med hjälp av tex gamla vedhögar, insektshotell, halmbon etc så kan du få hjälp av insekter att äta upp skadedjur för humlen.